Vakantie activiteiten

Golfen

Los-Olivos is centraal gelegen te midden van 9 golfbanen die binnen 3 kwartier te bereiken zijn. In het voor- en najaar zijn deze banen perfect te spelen en is de temperatuur met zo’n 20-25 °C zeer geschikt om op elk moment van de dag een starttijd te boeken. ’s winters is het doorgaans ook heerlijk spelen. Vrijwel altijd droog, vaak zonnig en een temperatuur van 15-20 °C, maar in juli en augustus het advies om vroeg te starten. Na een uur of 11 zijn de banen doorgaans leeg. Gewoon te warm.
Een overzicht van alle banen in de buurt (en daarbuiten) vind je hier.
Uiteraard kun je je eigen clubs meenemen. Soms kan je op een baan ook wel wat huren. Maar vlieg je op Alicante, dan kan je daar je clubs reserveren en klaar laten zetten. Ook kan je gebruik maken van een haal en brengservice. Kan je met je eigen clubs spelen.

Wandelen

Of je er ook kunt wandelen vroegen enkele wandelvrienden en –vriendinnen ons toen duidelijk werd wat we van plan waren. Met enige 100-derden kilometers aan wandel-, klim- en klauterpaden, doorgaans goed aangegeven, en een zeer geschikt klimaat is het een uitgelezen omgeving om desnoods dagelijks wandeltochten te maken. Het hele jaar door. Er zijn er met allerlei moeilijkheidsgraden. Voorbeelden zijn er voldoende te vinden op bijvoorbeeld Wikiloc. We hebben hier alvast een selectie voor je gemaakt. Veel wandelingen start je vanuit Los-Olivos. En natuurlijk is het voor iedereen die fysiek in orde is en een gemiddelde conditie heeft een leuke uitdaging om een keer de Peñon Ifach te beklimmen.

Fietsen

Wat voor wandelen geldt, geldt ook voor fietsen. We wisten al dat veel van de grote professionele teams in Calpe en omstreken in de winter en het voorjaar neerstrijken om daar te trainen voor het aankomende seizoen, maar dat we, bijvoorbeeld al in februari, te midden van deze profteams nog meer amateurs zagen rijden…. dat verraste ons echt. Uiteraard kan er het hele jaar gefietst worden, maar we adviseren je om eerst flink aan je conditie te werken voor een tocht in juli of augustus. Op Strava vindt de fietser en wielrenner honderden ritten die hier gemaakt kunnen worden.

Uiteraard kan je eigen fiets meenemen, zelfs met het vliegtuig. Heen en terug voor doorgaans iets minder dan €100,- en een verplichte herbruikbare doos van circa €40,-. Vind je dat lastig, maak dan eventueel gebruik van een haal- en brengservice. Ter plaatse huren is doorgaans een veel betere oplossing. Neem bijvoorbeeld alleen je schoenen mee. Er zijn voldoende mogelijkheden. Zelfs om je tijdens je fietsvakantie, al dan niet met volgauto, tegen (kleine) vergoeding te laten gidsen. Uiteraard hebben we hiervoor contacten. Bijvoorbeeld met Alta Bike Rental.
Vanaf €25,- p/d huur je al een nieuwe racefiets, al dan niet voorzien van een kleine accu, comfortabel bergop, of een gewone toerfiets voorzien van accu. De fietsen worden, op basis van jouw informatie, volledig afgesteld bij Los-Olivos afgeleverd en ook weer opgehaald. Meer info kan je vinden op https://www.altabikerental.com/nl/ 

Klimmen

De Costa Blanca kan voor velen een verrassing zijn. Soms ontdek je dingen bij toeval, maar velen komen hier ook met een speciaal doel. Zo is voor klimmers het binnenland een paradijs. Dat begint al op slechts een paar kilometer van de bekende dorpen en stranden. Wil je meer weten over de mogelijkheden. of wil je eens een introductie hebben in klimmen, dan kan je de meeste informatie vinden op de site van de  Sergi Denia op https://www.climbingismotion.com

Duiken

Het is heerlijk snorkelen aan de de Costa Blanca, maar er zijn ook veel mogelijkheden om de wereld echt onder water te verkennen. Maak een proefduik en behaal binnen een week je Padi. Je kunt thuis al met je theorie beginnen. Voor de geoefende duiker valt er aan de Costa Blanca veel te ontdekken. Maak een keuze uit een aantal scholen rond Calpe:

Translate »